Jacob Zuma trækker sig som Sydafrikas præsident – dr.dk

75-årige Jacob Zuma har været Sydafrikas præsident siden 2009. Men onsdag aften sagde han, at han trækker sig som præsident.. Jacob Zumas parti, ANC, sagde nemlig, at partiet ville støtte et mistillidsvotum, hvis Jacob Zuma ikke trak sig.. Det sker, efter at Jacob Zuma i mange år er blevet anklaget for korruption.Faktisk har han 800 korruptions-anklager mod sig.

Sydafrika blev en republik i 1961. Sydafrikas præsidenter

Sydafrikas præsident trækker sig TV 2|DANMARK – 14 Feb 2018 Efter en lang og tvetydig tv-transmitteret tale har Jacob Zuma onsdag aften meddelt, at han trækker sig som Sydafrikas præsident.. – Jeg er nået frem til beslutningen om at trække mig som republikkens præsident med øjeblikkelig effekt, siger Zuma.

Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, trækker sig – Afrika

Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, siger, at han trækker sig, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Sydafrikas præsident trækker sig med øjeblikkelig virkning

Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, er en tidligere hyrdedreng, der kæmpede sig vej til toppen på en anti-apartheidbølge og har klynget sig til magten på trods af en lang række skandaler gennem årene.

Sydafrikas parlament har valgt ny præsident – TV 2

Sydafrikas præsident trækker sig Det sker efter massivt pres som følge af korruptionsanklager og udbredt mistillid til hans styre.

Den Korte Avis | Zuma trækker sig som præsident i

Efter en lang og tvetydig tv-transmitteret tale har Jacob Zuma onsdag aften meddelt, at han trækker sig som Sydafrikas præsident. – Jeg er nået frem til beslutningen om at trække mig som republikkens præsident med øjeblikkelig effekt.

Zuma trækker sig som præsident med øjeblikkelig effekt

 ·

Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, har onsdag aften valgt at trække sig som landets præsident. Det fortalte han i en tale onsdag aften, skriver nyhedsbureauet Reuters.

26. august – Dags dato – Dagen i dag – engelund.dk

1997 – Sydafrikas tidligere præsident F. W. de Klerk meddeler at han trækker sig helt ud af politik. Dagen, Solen og Månen Dagens navn: “Irenæus” – og det er dag 238 i året efter den gregorianske kalender (dag 239 i skudår).

Sydafrika efter Mandela: – Samfundet er truet af store

1943 Melder sig ind i ANC og er senere med til at stifte partiets ungdomsafdeling. 1994-99 Sydafrikas første sorte og demokratisk valgte præsident. – Det bliver spændende at se, hvad der sker til valget i 2014, siger Jesper Strudsholm.

Aktuelt: Sig farvel til prins Henrik, rekordmange

Jacob Zuma valgte i aftes at trække sig som Sydafrikas præsident. Dermed undgår Zuma den mistillidsafstemning, der ellers var planlagt til at finde sted i Sydafrikas parlament i dag. Dermed undgår Zuma den mistillidsafstemning, der ellers var planlagt til at finde sted i Sydafrikas parlament i dag.